.: Szabadszentkiraly Község Honlapja :.

Szabadszentkirály Község Önkormányzata által megvalósított Európai Uniós projektekről további információkat találhat:
 
Szabadszentkirály
Község Önkormányzata


 7951 Szabadszentkirály
Petőfi S. u. 90.
Tel: +36 73 472 242
Fax: +36 73 472 239
Szabadszentkirály települést
a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Ki olvas minket?

Oldalainkat 204 vendég böngészi

Szavazás

Mi a véleménye új honlapunkról?
 

A történelem viharában - Aktív polgárok Európában

E-mail Nyomtatás PDF

The project « A történelem viharában - Aktív polgárok Európában » will be funded with the support of the European Union under the Programme "Europe for Citizens"

A teljes projekt megtekintése. (pdf) <<See project details>>

 

Polgármesteri köszöntő

E-mail Nyomtatás PDF
Tisztelt Polgárok, kedves Érdeklődő!
 
Köszöntöm Önöket Szabadszentkirály honlapján. Örülök, hogy érdeklődnek a mi kis falunk iránt, érdekli Önöket sorsunk, mindennapjaink. Abban a megtiszteltetésben részesítettek, hogy szolgája és vezetője lehetek az elkövetkezendő öt esztendőben közösségünknek.

Engedjék meg, hogy néhány szóban bemutassam községünket, megismerjék terveinket, és gondolatainkat. 

Azért élünk itt, mert fontos számunkra a vidék, szeretjük a falu hangulatát. A városi embert nem érdekli, hogy ki lakik a szomszédban, hogy mit csinál a körzeti orvos, amikor éppen nem orvos, nem szereti megszólítani az óvó nénit, a péket, a boltost, a kocsmárost, a plébánost, a tanárt mert ő az ismeretlenséget, névtelenséget szereti. Mi meg azt szeretjük, ha ránk köszönnek, megkérdezik, mi van velünk és meg is hallgatnak minket. 

Persze jobban szeretnénk, ha könnyebb lenne az élet, jobban szeretnénk, ha mi is sok pénzt kapnánk az Európai Uniós alapokból, dinamikusabb lenne a falu fejlődése, több munkahely teremtődne, jobb lehetőségeket tudnánk adni a fiatalok fészekrakásához, de így is a mi falunk, szeretjük, mint anya a tékozló fiát.
De nem adjuk fel!  A mi falunk is egy gyöngyszem lesz, egy modern kultúrált mindenki számára boldogan élhető falu. Harcolunk, küzdünk minden egyes forintért, ahogy küzdünk a mindennapokban a családunkért. 

Szeretnénk kihasználni a pici falu előnyét, azt hogy itt az összefogás nem csak ámítás, hanem kézzel fogható valóság. Mindenki azt adja a közösségnek, amiben a legjobb. Szükségük van a szépkorúak bölcs tanácsaira, a fiatalok lendületére, a tanult emberek tudására, a mesterek szaktudására, a kétkezi munkások erejére, a romák összetartására, a romák hagyomány tiszteletére. 

Céljaink ismertetése előtt engedjék meg, hogy röviden bemutatkozzam.
 
Almás Rolandnak hívnak, 1984-ben születtem. Nem vagyok karrierista, nem érdekelnek a titulusok, azonban szeretek a közösségért tenni.  Csoport elnöke vagyok a mi kis falunk Fidesz csoportjának, és a 2014 évi választások eredményeképpen Szabadszentkirály polgármestere vagyok.
Tudomásom szerint, őseim mintegy 300-400 éve élnek Szabadszentkirályon. Talán nem túlzás, ha azt állítom, ismerem a falut…
 
Terveink, céljaink!
 
Sport program
- Sportcsarnokot szeretnénk építeni, ami lehetővé teszi a kultúrált és minden évszakban történő sportolási lehetőséget a fiatalok és a vén fiúk számára
 
Munka mánia program
- A faluban alkalmazott közmunkásokat, számára értelmes, jövedelmező munkát biztosítunk a falu és a közösség megelégedésére
- Közeli tervünk egy stratégiai megállapodást kötése a FŐKEFE vállalattal, ahol mintegy 80-100 munkahely megteremtésére lenne lehetőség
- A szabadszentkirályi konyha megvalósításával, a helyi konyha minőségét a helyi termelők termékeinek felhasználásával fogjuk javítani
 
Hagyományőrző program
 
- A templom felújítása nem csak lehetőség kérdése. Az őseink által örökölt szenthely felújítása erkölcsi kötelességünk. Pályázati lehetőséget keresünk!
 
Falu szívének felújítása
 
-Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok, falu életközösségét kiszolgáló épületek karbantartása, felújítása kiemelt feladat számomra (orvosi rendelő, fogorvos, nyugdíjas ház, óvoda, kultúrház)
- Intenzív útburkolat felújítást tervezek, lehívható pályázatok segítségével
- Kiemelten fontos feladat a régi iskola felújítása 
 
Reményem az, hogy közös gondolkodással és kitartó lelkes munkával tovább épül és szépül a mi kis falunk. Reméljük az idelátogatók számára is élményt, kikapcsolódást jelent a falu látványa, az itt élők barátsága szeretete kedveltté tesz minket.
 
Tisztelettel és szeretettel:
 
Almás Roland - polgármester
 
Home Szabadszentkirály HÍREK, ESEMÉNYEK Friss hírek